vegogrisen.blogg.se

Välkommen till min blogg!! På den här bloggen skriver jag om mitt liv som vegan, antirasist och feminist och om min vardag!! Instagram: @livdanielski

Rasismen och homofobin eskalerar ENORMT!!!!!!

Kategori: Allmänt, Rasism, Speciesism, feminism, homofobi

Alltså det här med rasister, homofober, sexister och speciesister/köttätare... Om vi börjar med rasisterna, ingen erkänner att de är rasister. I min skola är typ 70% rasister, 20% tycker att "alla är lika mycket värda" (ingen vet om de menar det eller om de tänker på "barnen i Afrika"), 5% är antirasister (men 4% är tysta). Jag är en antirasist som är typ den mest antirasistiska människan på jorden! Jag hatar när andra säger: jag är inte rasist men... Det finns en i min klass som vägrar erkänna att han är rasist även fast han använder orden neger och blatte som svordomar. När jag och han diskuterar är hans argument: jag menar ju inte det. Mitt svar: nej du kanske inte menar det men du sprider rasism och får det att låta som om mörkhyade och "människor från Mellanöstern" är mindre värda.
Sedan homofobin... Varför finns det?? Rasism finns i andra arter också, min hund hatar t.ex. Jämthundar men gillar taxar (men bara för det ska man inte respektera rasism). Men homofobi... Det är ju helt naturligt med homosexualitet, många tror att det är onaturligt, att det är något som uppstått nu på de senaste åren, men NEJ!!! Det är bara nu HBTQ personer syns!!!!! Jag hör allt för många som säger typ: du är så jävla gay. Jag säger åt de som säger det i skolan, jag säger till lärarna, jag har skrivit ner alla rasistiska/ homofobiska kommentarer och visat mentorn, jag har skrivit till rektorn... Inget har hänt ännu... Jag har gett förslaget att ta upp detta på någon SO lektion eller något men "de ska tänka på det". Jag blir så arg när ingen bryr sig. Är det bara jag som ser att världen är på väg mot 1930-talet igen??

Speciesism, de flesta köttätare tror mjölken kommer från kor på stora ängar, de vet inte att de tvingas bli gravida och deras bebisar blir stulna från de. De flesta köttätare har inget emot att äta nötkött men katt!!!!!!!! Då händer det saker!!!!! Man kan ju inte äta katt!! Det är ju söta husdjur!!!! Blir så sur när folk säger så. När jag var köttätare så hade jag inget emot att äta husdjur, vad är det för skillnad på husdjur och djur som ska slaktas??!!

Bara en sak till. Vem är inte feminist, det är väl en självklarhet att kvinnor ska vara jämnställda med män.